User talk:Mariska

From Psychiatrienet
Jump to: navigation, search

Welkom op de wiki van psychiatrienet.nl

Een paar hints

 • Het is een wiki, van alle wijzigingen is altijd te zien wie wat wanneer (en waarom) veranderd heeft.
 • Fouten zijn altijd makkelijk te herstellen (zie oa de history van een pagina)
 • Rode links geven nog niet bestaande pagina's aan, blauwe links zijn voor reeds bestaande pagina's;
 • Links maak je door er dubbele vierkante haken omheen te zetten: ([[dit is een link]]);
 • Kijk op Portaal:Hulp_en_beheer voor een overzicht van de mogelijkheden van de MediaWiki-software;
 • Laat een berichtje op mijn overlegpagina achter om iets te vragen.

before 0

Ha Mariska, Waarom heb je before day 0 veranderd in day 0? Waarom niet in before day 1? Of zo gelaten? Walter Het betreft: Clomipramine-duloxetine

switches

Hoi Mariska,

Ik zag dat je wat switches aan het bewerken bent. Ik heb net even een paar (technische) foutjes verholpen:

 • een sjabloon moet worden afgesloten met }}
 • (es)citalipram vermelden in het sjabloon werkt niet (er is geen stof aangemaakt die (es)citalopram heet alleen citalopram en escitalopram. De switches van en naar escitalopram/citalopram blinken niet uit door duidelijkheid vanwege de te gebruiken verschillende doseringen. Misschien dat de teksten beter uitsluitend over of citalopram of over escitalopram kunnen gaan.

Ik zag een paar rare switches staan waar per ongeluk de verkeerde tekst in is gekopieerd (duloxetine lijkt me niet van toepassing) waarin steeds vermeld wordt: Gradually reduce dosage of duloxetine to a maximum of 75 mg/day.

 1. Venlafaxine-citalopram
 2. Venlafaxine-fluoxetine
 3. Venlafaxine-fluvoxamine
 4. Venlafaxine-paroxetine
 5. Venlafaxine-sertraline
 6. Venlafaxine-mirtazapine

Idem: ""Gradually reduce dosage of clomipramine to a maximum of 50 mg/day."

 1. Dosulepine-doxepine
 2. Dosulepine-imipramine
 3. Dosulepine-maprotiline
 4. Dosulepine-nortriptyline

Succes,

Arent 12:21, 25 June 2009 (CEST)

Agomelatine

Hoi Mariska,

Ik zag net dat je bij alle agomelatineswitches een zeer relevante pubmed-referentie hebt toegevoegd. De referentieverwijzing staat nu alleen op een wat onduidelijke plek. Tweede puntje is dat de referentieomschrijving nu 44 keer uitgeschreven staat, iets dat eigenlijk niet de bedoeling mag zijn. Voor de stop-switches heb ik een template:StopAgomelatine gemaakt en dat vast gebruikt op Agomelatine-venlafaxine en Agomelatine-citalopram‎‎ - Arent 13:20, 5 March 2010 (CET)

Ik heb net voor het starten iets soortgelijks gemaakt, zij het dat dat een streepje ingewikkelder is omdat het starten niet steeds hetzelfde gebeurt. {{StartAgomelatine|#}} waarin # het aantal dagen, weglaten ervan maakt er 8 dagen van. De bovenste paar switches heb ik al zo behandeld. Fluvoxamine is (aldus de referentie) de uitzondering. Groetjes, Arent 14:26, 5 March 2010 (CET)

n.a.v. (es)citalopram

Hoi Mariska,

Er komen een hele rits foutjes uit de (es)citalopram switches, veel meer dan ik verwacht had. Gelukkig/helaas, 't is maar net hoe je er tegenaan kijkt, waren het - voor zover ik kan beoordelen - merendeels geen nieuwe fouten maar zaken die er al lang in stonden. Ik ben eigenlijk bang dat eenzelfde soort fouten wel eens in even grote mate in de andere switches aanwezig zou kunnen zijn... Volgens mij is er alle reden om bij gelegenheid met de stofkam door de rest te lopen. Groetjes - Arent 16:08, 9 March 2010 (CET)

Haloperidol

Hoi Mariska,

Ik zag je net IM toevoegen aan Haloperidol. Is het niet zo dat Haloperidol LA IM moet zijn, of wordt Haloperidol ook IM gegeven zonder depotwerking? - Arent 12:04, 27 April 2010 (CEST)


Hoi Arent,

ik heb dit samen met Walter veranderd. Er bestaat inderdaad ook een injectie zonder depotwerking.

Groet, Mariska

Rode links

Hoi Mariska,

Ik had net de switchtabellen aangepast waardoor er een rij rode links ontstaan was. Ik wilde net een mailtje daarover dichten, maar dat lijkt al niet meer nodig aangezien je ze al aan het 'blauwen' bent... Suc6 ;-) - Arent 15:12, 8 June 2010 (CEST)


Ik was er met mee bezig en dacht, ik ga maar gelijk door. Ben ik te snel???

zeker niet, rode links wil je in principe hier niet; hoe eerder de pagina's aangemaakt zijn hoe liever. - Arent 15:18, 8 June 2010 (CEST)

Drugscom

Beste Arent, bij het invoeren van de moodstabilizers loop ik tegen een probleem aan. Ik gebruik vaak de referentie van drugs.com. Toen ik ong. 1 week geleden begon met invoeren, werkte dat prima. Door invoer van nummers in de referentie kwam de link exact uit op de juiste interactie tussen twee geneesmiddelen op drugs.com. Vandaag kan dat niet meer. Ik zie dat veel links die ik al had ingevoerd niet meer correct werken, het invoeren van nieuwe links gaat niet goed en soms kom ik zelfs op een compleet andere combinatie uit. Is er iets veranderd in de werkwijze mbt drugs.com? Groet, Mariska

Het zit (in het kort) als volgt. Klaas heeft Template:DRUGSCOM aangemaakt dat wijst naar http://www.drugs.com/interactions-check.php waar je vervolgens naar interacties moet gaan zoeken. Mij lijkt dat zoeken nou juist niet de bedoeling, er moet meteen een deeplink naar het beoogde zoekresultaat komen. Daartoe heb ik vervolgens een nieuw (ingewikkelder helaas) Template:Drugscominteract gemaakt waar een drietal parameters aan moet worden doorgegeven. De site drugs.com heeft zijn url's niet echt eenvoudig gemaakt; interacties ziprasidone-lamotrigine wordt : http://www.drugs.com/drug-interactions/lamotrigine-with-ziprasidone-2330-0-1430-0.html Als je de URL van de interactiepagina eenmaal hebt gebruik je {{Drugscominteract|lamotrigine-with-ziprasidone-2330-0-1430-0|lamotrigine|ziprasidone}} de eerste parameter is het wezenlijke deel de twee volgende zijn alleen namen. Op de door jou genoemde pagina ging het fout omdat zowel DRUGSCOM als Drugsinteract een met drugscom benoemde referentie gebruikten. Het gebruik van Template:DRUGSCOM is m.i. alleen maar verwarrend. Bekijk maar even wat ik veranderd heb, dan wordt e.e.a. hopelijk wat duidelijker. - Arent 14:25, 15 June 2010 (CEST)


Het lijkt inderdaad nu wel weer goed te gaan. Moet ik dan toch nog dat "<nowiki> ervoor en erachter plaatsen? Exsuses, ik neem alles terug en ga door met invoeren. Lastig hoor, die informatica-taal!!!